Subscribe:

Ads 468x60px

Pages

duminică, 20 mai 2012

Cum se pastreaza ciupercile Champignon

Ciupercile champignon sunt printre cele mai sanatoase si gustoase produse alimentare; insa pentru a obtine maximul din vitaminele si sarurile minerale pe care le ofera, trebuie sa stim cum se pastreaza cel mai bine.
Champignon-ul este o ciuperca foarte alba, plina, carnoasa cu un aspect placut si bogata in substante nutritive, fiind baza multor retete rapide si gustoase.
Aceasta contine proteine, toata gama de vitamina B, saruri minerale. Este recomandata bolnavilor cardiovasculari pentru ca nu contine sare, zahar sau colesterol.
Acesta este motivul pentru care ciupercile champignon au nevoie de anumite metode de pastrare, pregatire, utilizare sau preparate.

Cum se pastreaza si se pregatesc ciupercile

Avand in vedere ca ciupercile champigon se cumpara proaspat din supermarket, ele au si un termen de valabilitate redus, fiind recomandate anumite metode de pastrare si pregatire. Dupa cum stii, valoarea nutritiva a tuturor produselor alimentare scade cu trecerea timpului, asadar este bine sa extragi valoarea maxima din alimentatie.
Pentru a asigura pastrarea acestea trebuie:
  • sa nu fie spalate sub jet de apa
  • se pastreaza in pungi de hartie sau vase
  • in frigider se pastreaza in locul salatelor
  • in congelator se pastreaza pe tavite
Pentru o pregatire corecta:
  • se curata cu o perie alimentara sau cutit
  • se calesc in strecuratoare se usuca pe un servetel de hartie
  • nu se decojesc!
Desi sunt foarte multe retete ce contin ciuperci champignon, noi ne vom opri la cateva utilizari curecte:
  • in supe, sosuri sau alte mancaruri
  • ca fel principal (servit cu carne)
  • mancaruri rapide (clatite cu ciuperci)
  • la salate si cu verdeturi

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu